Over ons

Sequoia-trainingen is gericht op persoonlijke ontwikkeling, creeren van je gewenste levensdoelen en vergroten van communicatieve vaardigheden. Belangrijke levenswaarden zijn vrijheid, verbinding en diepe connectie. Wat ik belangrijk vind is om te gaan voor echtheid in het contact tijdens de trainingen. Werken met datgene wat zich laat zien in het moment, echt verbinden, delen en in contact brengen wat er te zeggen en doorvoelen is. Ruimte voor kwetsbaarheid, veilige bedding en openheid vind ik belangrijk om te creeren.  

Hans Zwaal is de oprichter van Sequoia-traingen.

Wat ik nog niet eerder heb gedeeld in mijn professionele loopbaan.  Is dat ik vroeger als jongere zelf gedragsproblemen heb gehad. Als jonge tiener heb ik een aantal jaar op een ZMOK school gezeten. Dit is een school voor zeer moeilijk op voedbare kinderen. Ik weet van binnenuit hoe het is om vast te lopen als jongere. Je niet goed te voelen, om je niet begrepen te voelen, om je niet gezien en geliefd te voelen. Gelukkig bleek bij mij de oorzaak van mijn gedragsproblemen vooral te liggen op het gebied van voeding en kwam ik uiteindelijk goed terecht. Door deze ervaring heb ik mezelf extra mogen ontwikkelen. Mijn wilskracht en het volgen van mijn dromen heeft er voor gezorgd dat ik precies het werk en de opleidingen ben gaan volgen die ik graag wilde doen.

Na circa twintig jaar te hebben gewerkt als gedragstrainer in Justitiele Verslavingszorg, docent Social Work, Multi Systeem therapeut en ambulant - en groepsbegeleider in GGZ en Jeugdzorg, geeft hij nu zijn kennis en ervaring door in het geven van trainingen aan particulieren en bedrijven.

Persoonlijk leiderschap trainingen zijn enerzijds gebaseerd op effectieve methodieken uit psychologie en communicatie wetenschappen.
Anderzijds worden holistische methoden zoals lichaamswerk,  dans, meditatie en creativiteit toegepast voor integratie en verdieping. 

Een belangrijk principe waar wij mee werken in de persoonlijk leiderschapstrainingen is de wet van de aantrekkingskracht. Deze wet gaat er vanuit dat het universum en de mens bestaat uit trillingen. Je gedachten en gevoelen geven een bepaalde trilling en deze trekken vervolgens gebeurtenissen aan. In de trainingen worden technieken behandeld waardoor onderliggende belemmeringen worden omgebogen waardoor je succesvol wordt in het manifesteren van je wensen.